Tagliatelle naleśnikowe z indykiem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na kilkanaście minut. Następnie smażyć porcje ciasta na rozgrzanej i wysmarowanej olejem patelni. Naleśniki ostudzić, pociąć w podłużne paski o szerokości ok. 1 cm.
Indyka pokroić w kostkę, smażyć na oleju. Czosnek wycisnąć w prasce i dodać wraz z solą, pieprzem oraz paprykami (w ilościach według uznania) do mięsa. Kurki dokładnie umyć, posiekać. Cebule posiekać i wraz z kurkami smażyć na maśle, na wolnym ogniu. Gdy cebula osiągnie złocisty kolor, a grzyby będą miękkie, połączyć je z uprzednio przygotowanym indykiem. Całość zalać śmietaną wymieszaną z wodą. Danie dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 3-4 minuty.
Porcję tagliatelle z naleśników wyłożyć na głęboki talerz, polać sosem i na koniec posypać posiekaną, świeżą natką pietruszki.
Porady
Mięso z indyka można zastąpić dowolnym mięsem drobiowym, np. mięsem z piersi kurczaka.
Komentarze