Racuszki z szczypiorkiem , papryką i sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pomysł na smaczny i szybki obiad.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml mleka

    1 duże jajko

    160 g mąki pszennej

    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

    Mała papryka czerwona

    Łyżeczka soli ziołowej

    3 łyżki pokrojonego szczypiorku

    Szczypta świeżo zmielonego pieprzu

    Olej do smażenia

    Ponadto:

    Sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Placki

Racuszki z szczypiorkiem , papryką i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszaj z sodą przesiej przez sitko.

    Dodaj mleko, jajko, sól, pieprz i wymieszaj lekko przy pomocy trzepaczki. Paprykę, umyj, pokrój w drobną kosteczkę i dodaj wraz ze szczypiorkiem do ciasta i wymieszaj. Kładź po łyżce ciasta na rozgrzany olej i smaż na rumiano z obu stron. Podawaj z sosem czosnkowym i warzywną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować