Ciasteczka kruche z kremem budyniowym i czekoladą gorzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.. Przygotuj ciasto: mąkę przesiej przez sitko do miski. Dołóż zimne pokrojone drobno masło, cukier i zagnieć ciasto. Na końcu wlej serek, śmietanę i wyrabiaj całość, aż do połączenia składników. Przełóż na około 1,5 h do chłodziarki. Następnie rozwałkuj na grubość około 3-4 mm, wykrawaj kółeczka. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 12-15 minut.
2.Przygotuj masę. na mleku ugotuj budyń i odstaw do przestygnięcia. Miękkie masło miksuj dodając porcjami wystudzony budyń i spirytus.
3.Na ciasteczka nałóż porcje masy i przyklejaj drugą warstwę tworząc ciasteczka podobne do markiz. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i wyłóż na wierzch czekoladę. Schłodź w lodówce kilka godzin
Komentarze