Jajecznica z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem

5 (191 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ta kolorowa jajecznica to bardzo smaczne i sycące śniadanie lub kolacja.
Uczta dla oczu i podniebienia :)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka,
    2 łyżki mleka,
    2 małe pieczarki,
    po 3-4 paseczki papryki czerwonej i żółtej,
    łyżka pokrojonego szczypiorku,
    sól, pieprz, pieprz cayenne do smaku,
    olej rzepakowy,
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Jajecznica z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijam do miseczki, dodajemy odrobinę soli himalajskiej i pieprzu oraz mleko, delikatnie mieszam.
    Pieczarki i paprykę kroję w kostkę.
    Na odrobinie rozgrzanego na patelni oleju podsmażam pieczarki i paprykę, przykrywam pokrywka i duszę około 2 min tak aby pieczarki puściły lekko sok.
    Następnie wylewam masę jajeczną i smażę aż jajka się zetną, na koniec dodaję szczypiorek. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Pieczarki Szczypiorek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować