RACUSZKI JOGURTOWE Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne na śniadanko,jak i na kolacje,robiłam je specjalnie dla mojego synka,a więc i dekoracja specjalna,jeżyk z gruszki i winogron,oraz ulubione owoce;-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 180 g
    2\3 szkl.mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    ilej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie

Racuszki jogurtowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem,dodać jogurt,kilka kropel aromatu waniliowego,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyzką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki. Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki brzoskwini,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Robiłam te racuszki z różnymi owocami,równie smaczne są z bananami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować