Puszyste racuchy z jabłkami

4.01 (475 ocen)

Nie potrzeba drożdży, aby otrzymać pyszne, puszyste racuchy. Ich przygotowanie do dosłownie chwilka, a zasmakują całej rodzinie. Polecam na śniadanie.

Składniki:



  • 1 jajko,
    3 łyżki cukru,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 szklanki mąki,
    1 szklanka mleka,
    1 duże jabłko,
    cukier puder,
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.01 (475 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Puszyste racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i ubijamy mikserem aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jabłko i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego ;)

Porady

Ogień powinien być mały, aby racuchy usmażyły się w środku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować