Racuszki jogurtowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka zmiksować z cukrem,dodać jogurt,kilka kropel aromatu waniliowego,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyżką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników.
Nektarynkę obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki,truskawkę myjemy i kroimy podobnie jak nektarynkę.
Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki nektarynki i truskawki,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Porady
Do racuszków możemy użyć dowolnych ulubionych owoców sezonowych .
Komentarze