Pstrąg faszerowany z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Pstrąg faszerowany z piekarnika

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 pstrągi
    100 g sera sałatkowego lub feta
    świeże zioła (oregano, mięta, tymianek)
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Pstrąg faszerowany z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi myjemy i skrobiemy z łusek, następnie otwieramy i ostrożnie przy pomocy widelca i nożyczek do drobiu pozbywamy się ości odcinając je od nasady głowy i ogona nożyczkami.
    Całość skrapiamy obficie cytryną i odkładamy do lodówki.
    Ser mieszamy widelcem z ziołami, formujemy w rękach dwa wałeczki i wkładamy je do wnętrza ryb. Zamykamy i układamy je pionowo lub leżąco w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą posypujemy ziołami (tymianek, oregano) i pieczemy ok 25-30 min w temp 200 st.
    Podajemy z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i surówką lub salsą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować