Pstrąg faszerowany

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Staram się, abyśmy jedli jeszcze więcej ryb, ale czasem brakuje mi już pomysłów jak je przyrządzić. Pomocny okazał się przepis w książce "The great fish and seafood cookbook". Polecam.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • GłóWNE:
    - pstrąg (świeży, dwie sztuki): 600 gramów
    - Sól morska i kolorowy pieprz: 1 łyżeczka
    FARSZ:
    - pieczarki: 10 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka (dowolny kolor): 0.5 sztuki
    - olej do smażenia: 1 łyżka
    SOS:
    - kwaśna śmietana: 3 łyżki
    - cytryna (sok z półówki cytryny): 0.5 sztuki
    - skórka cytrynowa (starta skórka z połowy cytryny): 0.5 sztuki
    - cukier brązowy: 1 szczypta
    - sól morska: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg faszerowany 1. Rybę dobrze umyć, oczyścić, rozkroić wzdłuż (nie przekrajać), posypać solą i pieprzem, odstawić.
  • 2. Wszystkie składniki na farsz pociąć na drobną kostkę i smażyć na patelni, dopóki nie zrobią się miękkie.
  • Pstrąg faszerowany 3. Kiedy trochę przestygną faszerować nimi środek ryb.
  • 4. Wstawić do rozgrzanego do 175 °C piekarnika i piec prze 40 minut.
  • Pstrąg faszerowany 5. W międzyczasie przygotować sos, łącząc w małym naczyniu wszystkie jego składniki.
  • Pstrąg faszerowany 6. Pod koniec pieczenia wyjąc rybę z piekarnika polać sosem i wstawić jeszcze na kilka minut. Po tym czasie, będzie gotowa do podania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować