Pstrąg z piekarnika

  • wyświetlono: 241 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Rybę można przygotować w piekarniku, jak i na grillu.

AnetaJ
  • 2 porcje
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

2 pstrągi
pół cytryny
Suszony tymianek
Suszony koperek
Natka pietruszki
Masło
Sól, pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z piekarnika

  • 1. Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem i koperkiem. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła oraz gałązki natki pietruszki.
    Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie na talerzuprosty przepisryba z piekarnikapstrąg z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

Zdrowy pstrąg z piekarnika

Dodane przez: kamilaryz

Pyszniutki zdrowy pstrąg z piekarnika

Zatęskniłam już troszkęza latem...

:)

Dodane przez: beciiaaa

Pstrąg z marchewką, cebulą i pietruszka z...

Smaczna , zdrowa i delikatna rybka,...

Szynka peklowana z piekarnika

Dodane przez: Goszka

Szynka peklowana z piekarnika

Na świątecznym stole nie może zabraknąć...

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

Dorsz z piekarnika

Dodane przez: Marta – redaktor

Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika to pyszne danie...

Gołąbki z piekarnika

Dodane przez: WeronikaCh

Gołąbki z piekarnika

Pieczone gołąbki to specjał mojej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE