Przystawka z kaszą jaglaną i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo dekoracyjna przystawka na imieniny i każdą inną imprezę.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    2 łyżki zielonego pesto
    2 łyżki zmiksowanych suszonych pomidorów
    3 plastry wędzonego łososia
    3 małe łyżeczki kawioru
    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przystawka z kaszą jaglaną i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kaszę jaglaną moczymy w zimnej wodzie przez pół godziny, a następnie gotujemy w lekko osolonym wrzątku w stosunku 1 do 2, odcedzamy i studzimy.
    2.Kaszę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy pomidory i chwilę miksujemy, układamy warstwę na dnie obrączki cukierniczej. Drugą część mieszamy z zielonym pesto np bazyliowym i robimy drugą warstwę.
    3.Na wierzch każdej porcji kładziemy zwinięty płat łososia, przyozdabiamy kawiorem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować