Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

4.49 (143 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niezwykle pyszna sałatka. Prosta i szybka w wykonaniu. Idealna na kolację czy poczęstunek dla gości. Najlepiej smakuje podana ze świeżym domowych chlebem. Polecam podawać dobrze schłodzoną i gdy składniki ,,przegryzą się''. Porcja dla około 6 osób. Polecam również użyć tuńczyka w kawałkach dobrej jakości.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej ( łącznie 20 dag )
    pół puszki kukurydzy
    1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach
    3 średnie ogórki konserwowe
    2 łyżki płaskie majonezu
    3 łyżki kopiaste jogurtu naturalnego typu greckiego
    2 łyżeczki musztardy stołowej
    1/4 kostki sera sałatkowego półtłustego
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączmy dokładnie z zalewy. Ogórki i ser sałatkowy kroimy w kostkę.
  • 3. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, jogurtem i musztardą, przyprawiamy do smaku pieprzem czarnym mielonym.
  • 4. Sałatkę wkładamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki ,,przegryzły się''.
  • 5. Gotową podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 6 osób. Najlepiej użyć tuńczyka dobrej jakości i w kawałkach. Sałatkę dobrze schłodzić przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować