Medaliony we własnym sosie

4.99 (152 ocen)

  • 60 min

soczyste mieso w sosie

  • 60 min

Składniki:

  • wieprzowina z łopatki 600 g
    cebula
    sól
    pieprz
    kolendra
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    olej
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Medaliony we własnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry, kolendrę utłuc z pieprzem , posypać z obu stron mięso. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju , mięso smażyć z obu stron do zrumienienia. Cebulę pokroić w plastry , dodać do mięsa , chwilę podsmażyć , podlać wodą ok 3/4 szkl, przykryć pokrywką i dusić do miękkości podlewając w razie potrzeby . Na koniec zagęścić sos mąką kukurydzianą.
    Medaliony podawać z ziemniakami z wody i sałatką lub marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować