Karkówka z cebulą pieczona w keczupie

4.49 (153 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeden z najprostszych sposobów na karkówkę. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest bardzo smaczny. Soczyste miękkie mięso w pachnącym gęstym sosie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -800 g karkówki w plastrach
    -5 cebul
    -1 opakowanie keczupu (u mnie ostry)
    -sól, pieprz, papryka ostra/słodka/wędzona albo ulubiona przyprawa do mięsa (np. staropolska)
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Karkówka z cebulą pieczona w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki umyć, każdy delikatnie pościskać palcami. Przyprawić i odstawić do lodówki na minimum godzinę (można także zrobić to wieczorem poprzedniego dnia).
    Cebule obrać, pokroić w piórka.
    W naczyniu żaroodpornym wyłożyć część cebuli aby zakrywała dno, Polać keczupem. Na wierzch plastry karkówki. Układać dalej warstwowo: cebulę, keczup, karkówkę, do skończenia składników.
    Piec przykryteok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180st. Odkryć i piec jeszcze około 10 minut.
    Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i ulubionymi surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wieprzowina Karkówka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować