Pomidorowo paprykowa z kurkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sezonowa zupa pomidorowo paprykowa z kurkami. Kremowa w smaku, z nutą sera, grzybów. Za małą porcję zrobiłam bo sama nie mogłam się jej oprzeć. Tak naprawdę zupę zrobimy w 30 minut. Pomidory o tej porze roku są najlepsze i zawierają dużo likopenu. Dlatego zachęcam do spożywania jak najwięcej takich zup. Miłośnicy kurek będą zachwyceni.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    2 ząbki czosnku
    80 dkg pomidorów
    1 papryka czerwona
    1 por
    2 marchewki
    200 g kurek
    sól,pieprz
    papryka wędzona
    natka pietruszki
    1 kawałek selera
    masło klarowane
    100 g makaronu kokardki
    80 g sera camembert
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Pomidorowo paprykowa z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam półtora litra wody, dodaję marchewkę, por, seler i gotuję bulion. Na patelni na maśle przesmażam kurki, doprawiam solą, pieprzem. Wykładam grzyby na talerz. Na tej samej patelni na maśle przesmażam cebulę pokrojoną, czosnek, dodaję pomidory ze skórą pokrojone, paprykę. Smażę na wolnym ogniu aż papryka będzie miękka. Miksuję blenderem. Dzięki temu nie trzeba obierać pomidorów ze skórki bo wszystko ładnie się zmiksuje. Do wywaru warzywnego wlewam mus pomidorowo paprykowy, doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną, dodaję ser pokrojony, kurki i zagotowuję. Zupę podaję z makaronem, kurkami które odłożyłam do dekoracji, natką pietruszki i kawałkiem sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować