Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi

4.43 (187 ocen)

  • 45 min

Pierwsze i drugie danie obiadowe w jednym garnku.

  • 45 min

Składniki:

  • ok.250g mięsa mielonego
    bulion
    grzanki
    2 duże pory
    2 serki topione (śmietankowe lub smakowe)
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.43 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw gotujemy bulion, który jest podstawa naszej zupy. Może być gotowany na mięsie, ale może być również z kostki. Pora kroimy w talarki i wrzucamy do gorącego bulionu. Gotujemy aż por zmięknie. Zupę można lekko zmiksować przed wrzuceniem mięsa.
  • 2. Mięso mielone podsmażamy lekko na patelni. Kiedy już straci swoją surowość wrzucamy do zupy. Kiedy zupa się zagotuje zmniejszamy ogień i wrzucamy serki topione. Mieszamy aż serki się roztopią. Doprawiamy zupę do smaku i gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.

Porady

Do zupy można dodać grzanki lub groszek ptysiowy, będzie bardziej pożywna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować