Polędwiczki z indyka w sosie własnym

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Szybki i smaczny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 600 g polędwiczek z indyka
    1 duża cebula
    2 szklanki wody
    2 łyżki masła klarowanego
    1 łyżka sosu sojowego
    1 liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.29 (221 ocen)

Polędwiczki z indyka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki oprószyć solą i pieprzem. Masło klarowane rozgrzać w rondlu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie przyrumienić delikatnie polędwiczki z dwóch stron. Całość zalać wodą. Dodać sos sojowy, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i w razie potrzeby sól.
    Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Polędwiczki muszą być miękkie.

Porady

Sos można zagęścić łyżeczką mąki pszennej wymieszaną z wodą, a następnie zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-17

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować