POLĘDWICZKA WIEPRZOWA NA CEBULI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny jesienny obiadek, sos cebulowy wytwarzający się podczas pieczenia wspaniale wzbogaca smak mięsa

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa ok 80 dag
    3 cebule
    sól ziołowa, pieprz, słodka papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka wieprzowa na cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem, nacieramy wszystkimi przyprawami, odstawiamy do lodówki na min dwie godz.
    Na rozgrzany olej wykładamy polędwiczkę, obsmażamy ze wszystkich stron.
    Na tym samym oleju szklimy pokrojone w piórka cebule.
    Do naczynia do zapiekania układamy polędwiczkę, obkładamy cebulą. Pieczemy 20 minut, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, przez pięć minut trzymamy pod przykryciem aby polędwiczka doszła.
    Tak przygotowana polędwiczka jest soczysta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować