Pierogi z truskawkami dwa rodzaje

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Pierogi czekoladowe i tradycyjne z truskawkami i sosem. Polecam, są bardzo dobre.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 gram mąki
    300 ml wody
    2 łyżki oliwy
    1 jajko
    70 dkg truskawek
    ½ szklanka jogurtu greckiego
    1 łyżeczka cukru pudru
    1 łyżeczka kakao
    Mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z truskawkami dwa rodzaje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z truskawkami dwa rodzaje 1. Mąkę przesiewam do miski i dodaję ciasto, wodę i jajko. Wodę dodaję gorącą. Gdy powstanie spoista masa, wykładam ciasto na stolnicę i wyrabiam do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne. Następnie rozwałkuje ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Ciasto dzielę na dwie części, do jednej dodaje kakao i i ciasto zagniatam dalej. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrawam okrągłe placuszki. Truskawki myję, obieram, i dodaję do każdego pieroga, następnie sklejam. Gotuję w gorącej wodzie około 2 minuty po wypłynięciu. Około 10 dkg truskawek miksuje blenderem, dodaje jogurt , cukier puder. Pierogi podaję z sosem, truskawkami i miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować