Pierogi z jabłkami I cynamonem

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Najlepiej smakują posypane cynamonem z dodatkiem jogurtu naturalnego.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    O,5 kg mąki
    1 szklanka gorącej wody 
    1 łyżka oleju

    NADZIENIE:
    4 jabłka
    2 łyżki cukru pudru
    0,5 łyżeczki cynamonu 

    DODATKI:
    4 łyżki jogurtu naturalnego 
    O,5 łyżeczki  cynamonu
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody i oleju zagniatam elastyczne ciasto. Odstawiam na 30 minut .
    W tym czasie jabłka obieram I ścieram na tarce o dużych  oczkach.
    Odciskam nadmiar soku i dosypuję cukier puder I cynamon.
    Ciasto na pierogi wałkuję i s-klanką wycinam krążki.
    Na każdy nakładam nadzienie z jabłek I zlepiam brzegi ciasta.
    Partiami wrzucam  do osolonego wrzątku i gotuję 3 min od momentu gdy wypłyną .

    Wyjmuję łyżką cedzakową na talerze .

    Podaję oprószone cynamonem i jogurtem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować