Pierogi z jabłkami i cynamonem.

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Dla mnie smaki jesieni to jabłka i cynamon.Pyszne pierogi,pomysł na bezmięsny obiad lub podwieczorek.Bardzo lubię polane stopionym masłem i posypane cukrem.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    pół łyżeczki soli
    około 1 szklanka ciepłej wody

    Nadzienie:
    4 duże jabłka
    cynamon do smaku

    Dodatkowo:
    2 łyżki masła
    cukier do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z jabłkami i cynamonem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Z podanych składników zagniatamy mięciutkie ciasto.
  • Jabłka. 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z cynamonem.
  • Lepienie pierogów. 3. Ciasto wałkujemy,wycinamy szklanką krążki,nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi.
  • Do gotowania. 4. Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzamy.
  • Gotowe pierogi. 5. Masło roztapiamy ,polewamy nim pierogi i posypujemy cukrem do smaku.

Porady

Podajemy od razu gorące.Przepis na około 40 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować