Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna smaku... takiej herbaty nawet nie trzeba reklamować. Jabłka doskonale komponują się z cynamonem a suszona żurawina dodaje nieco słodyczy i kwaskowości.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 szklanki zaparzonej czarnej herbaty
laska cynamonu
gwiazda anyżu
średnie jabłko
garść suszonej żurawiny
opcjonalnie cukier lub miód do dosłodzenie
Herbata z jabłkami, cynamonem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatę zaparzyć razem z cynamonem i anyżem w dzbanku. Dodać półplasterki jabłka i garść suszonej żurawiny. Herbatę można dosłodzić wedle uznania cukrem lub miodem, pamiętając o tym , żeby miodu nie dodawać do wrzątku bo straci swoje zdrowotne właściwości. Rozlać do szklanek razem z przyprawami i owocami.
Komentarze