Pieczona jaglanka z dynią i malinami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na śniadanie poleca się jaglanka pieczona z dodatkiem dyni i malin. Osłodzona syropem trzcinowym, rewelacyjnie komponuje się ze smakiem dyni. Dla koloru i smaku dołożyłam jeszcze kwaskowate maliny, które wniosły trochę owocowego smaku.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • JAGLANKA NA 2 PORCJE:

    3/4 szklanki płatków jaglanych
    1 szklanka mleka
    2 kopiaste łyżki puree z pieczonej dyni hokkaido
    2-3 łyżki syropu trzcinowego
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżki cukru trzcinowego
    garść malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki Śniadanie

Pieczona jaglanka z dynią i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kasza jaglana do pieczenia 1. Płatki jaglane zalać zimnym mlekiem, dodając puree z dyni, jajko i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i dosłodzić syropem trzcinowym do smaku. Przelać do foremek do zapiekania na wierzchu układając po parę malin. Na wierzchu posypać po łyżce cukru trzcinowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C i piec przez około 20 min. Podawać gorące. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Maliny Owoce Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować