Pyszny deser, do przygotowania którego możemy użyć czerstwej chałki, drożdżówki, słodkiej bułki czy nawet bułkowego pieczywa. Wyjdzie smacznie, zapewniam. To idealna opcja na sobotnie śniadanie, z dodatkiem gorącego kakao czy podwieczorek. Zapiekana chałka wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
4 (4 ocen)
Porady
Tak przygotowana chałka jest pyszna, uwielbiam takie śniadania. To idealny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa - do jego przygotowania możemy użyć czerstwej chałki, drożdżówki, słodkiej bułki czy nawet bułkowego pieczywa. Zamiast rodzynek i żurawiny, można dodać do niej ulubionych suszonych owoców czy kostek czekolady, a chałkę podać z bitą śmietaną, dżemem czy serkiem waniliowym. To najlepsza opcja na świąteczne śniadanie – zapieczone, chrupiące pieczywo z gorącym puddingiem ze śmietany i jajka. To idealny początek dnia. Warto zaznaczyć, że taka chałka pysznie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. To doskonały pomysł na śniadanie, kolację lub też deser.
Komentarze