Pieczona jaglanka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pieczoną jaglankę. Z dodatkiem bakalii oraz słodzona syropem z agawy może być sycącym i słodkim śniadaniem. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl płatków jaglanych
    1 szkl maślanki
    3 łyżki syropu z agawy
    3 łyżki drobno krojonych orzechów arachidowych
    3 łyżki płatków migdałowych
    3 łyżki rodzynek
    1 jajko
    oraz blaszka (tortownica o śred. 26 cm)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Pieczona jaglanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki jaglane, orzechy, płatki migdałowe i rodzynki, mieszamy.Następnie wlewamy maślankę, syrop z agawy i wbijamy jajko oraz mieszamy razem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Lekko dociskamy i wyrównujemy masę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować