Makaron zapiekany z jabłkiem i serkiem wiejskim

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna zapiekanka na bazie makaronu jabłka i serka wiejskiego. Idealna na lekkie śniadanie czy nawet obiad na słodko. Przygotujemy ją jeszcze szybciej gdy użyjemy makaronu ugotowanego poprzedniego dnia.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron nitki lub spaghetti -100 g
    serek wiejski-100 g
    jabłko duże
    żurawina szuszona-2 łyżki
    cukier -1 łyżka
    bułka tarta 3 łyżki
    masło 50 g
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Makaron zapiekany z jabłkiem i serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzmy, przelewamy zimną wodą.
    2.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wrzucamy makaron.
    3.Jabłko myjemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w plastry, wykładamy na makaron.
    4.Na wierzch dajemy serek wiejski i żurawinę. Posypujemy cukrem.
    Zapiekamy 20 minut w 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Makaron Serek Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować