Pieczona jaglanka z jabłkami

4.49 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pieczona kasza jaglana z jabłkiem i bakaliami jest przepyszna, bardzo szybko się ją przyrządza, wystarczy wszystkie składniki ze sobą wymieszać i wstawić do piekarnika. Idealna na drugie śniadanie lub deser.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100 gram prażonej kaszy jaglanej
    250 ml. mleka
    1 jabłko
    50 gram rodzynek
    30 gram płatków migdałów
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Pieczona jaglanka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do miski. Dodajemy suchą kaszę jaglaną, mleko, rodzynki, płatki migdałów oraz cynamon, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do kokilek, każdą porcję przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy folię aluminiową i zapiekamy jeszcze przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować