Szybka w przygotowaniu pieczona jaglanka z mrożonymi malinami, orzechami i wiórkami kokosowymi. Pieczona jaglanka pysznie smakuje z jogurtem. Polecam na śniadanie.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
100 g kaszy jaglanej
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki stewii
1/2 szkl orzechów
1 szkl mrożonych malin
1 szkl mleka
2 jajka
forma żaroodporna
masło
mrożone maliny do dekoracji
garść orzechów do dekoracji
mięta
Pieczona jaglanka z malinami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, cynamon i stewię. Dokładnie mieszamy i przesypujemy do wysmarowanej formy żaroodpornej.
Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki. Do formy wkładamy orzechy i mrożone maliny.
Mleko i jajka miksujemy i przelewamy do formy na kaszę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę pod przykryciem. Przed podaniem dekorujemy miętą, mrożonymi malinami i orzechami.
Komentarze