Pieczona jaglanka z malinami i orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu pieczona jaglanka z mrożonymi malinami, orzechami i wiórkami kokosowymi. Pieczona jaglanka pysznie smakuje z jogurtem. Polecam na śniadanie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    1/2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki wiórków kokosowych
    3 łyżki stewii
    1/2 szkl orzechów
    1 szkl mrożonych malin
    1 szkl mleka
    2 jajka
    forma żaroodporna
    masło
    mrożone maliny do dekoracji
    garść orzechów do dekoracji
    mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Jajko Śniadanie

Pieczona jaglanka z malinami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, cynamon i stewię. Dokładnie mieszamy i przesypujemy do wysmarowanej formy żaroodpornej.
    Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki. Do formy wkładamy orzechy i mrożone maliny.
    Mleko i jajka miksujemy i przelewamy do formy na kaszę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę pod przykryciem. Przed podaniem dekorujemy miętą, mrożonymi malinami i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować