Pasztet z dorsza kalafiora i cukinii

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lekki dietetyczny pasztet z rybą i warzywami. Dla osób na diecie i nie tylko. Szybki, prosty do zrobienia. Bardzo dobry dla dzieci, i nie tylko. Od cukinii należy odcisnąć dobrze wodę po jej starciu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dkg filetu z dorsza
    1 cukinia mała
    1 marchewka
    1/2 kalafiora
    sól, pieprz
    koper świeży
    1 bułka czerstwa
    1 szklanka mleka
    przyprawa do ryb
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasztet

Pasztet z dorsza kalafiora i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielę na różyczki duże i gotuję aldente. Cukinię ścieram na tarce jarzynowej. Przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 15 minut. Przekładam na sitko i odciskam sok z cukinii. Do miski przekładam pokrojonego dorsza, dodaję 2/3 kalafiora zimnego i miksuję blenderem. Dodaję marchewkę startą na tarce drobne oczka, dodaję cukinię, jajko. Bułkę namaczam w mleku, odciskam z jego nadmiaru i dodaję do ryby. Doprawiam sola, pieprzem, przyprawą do ryb, dodaję koper pokrojony. Foremkę aluminiową smaruję masłem, posypuję bułka tartą. Wykładam 1/3 farszu, układam różyczki kalafiora, i resztę farszu rybnego. Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na godzinę. 6'[+
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dorsz Kalafior Marchewka Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować