Rybny pasztet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Filety umyć,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem cytrynowym.Pozostawić w chłodnym miejscu na około 20 minut.Pokroić na mniejsze kawałki.
2.Włoszczyznę obrać ,opłukać ,drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Następnie skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia dodać kawałki cukinii oraz rybę.Wystudzić i zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką.Następnie połączyć z jajkiem , natką i kaszą.Doprawić solą i pieprzem do smaku
3.Formę keksową o wymiarach :28x9 natłuścić,obsypać bułką.Wyłożyć masę rybną. Wyrównać powierzchnię
4.
...Keksówkę wstawić do większej formy z gorącą wodą.Wstawić do piekarnika i piec w kąpieli wodnej w temp.180 st.C przez około 50-60 minut
Komentarze