Rybny pasztet z warzywami

4.48 (196 ocen)

  • 45 min

Pasztet rybny z dodatkiem smażonych warzyw jest delikatny,lekko wilgotny i bardzo smaczny.

  • 45 min

Składniki:

  • -1 kg g filetów z morszczuka

    -1 czerstwa bułka

    -2 jajka

    -3 łyżki kaszy manny

    -pęczek drobno posiekanej natki pietruszki

    -sól ,pieprz czarny,pieprz cytrynowy do smaku


    --tłuszcz oraz bułka tarta do formy
    -2 duże marchewki

    -1 pietruszka

    -kawałek selera

    -kawałek pora

    0,5 małej cukinii
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasztet

Rybny pasztet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Filety umyć,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem cytrynowym.Pozostawić w chłodnym miejscu na około 20 minut.Pokroić na mniejsze kawałki.

  • 2. Włoszczyznę obrać ,opłukać ,drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Następnie skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.Pod koniec duszenia dodać kawałki cukinii oraz rybę.Wystudzić i zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką.Następnie połączyć z jajkiem , natką i kaszą.Doprawić solą i pieprzem do smaku

  • 3. Formę keksową o wymiarach :28x9 natłuścić,obsypać bułką.Wyłożyć masę rybną. Wyrównać powierzchnię

  • 4.
    ...Keksówkę wstawić do większej formy z gorącą wodą.Wstawić do piekarnika i piec w kąpieli wodnej w temp.180 st.C przez około 50-60 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować