Dojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą cebulą, pomidorami i aromatycznymi przyprawami tworzą idealny dodatek do każdego dania mięsnego oraz potrawy z makaronem.
Papryka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojone papryki i cebulę dokładnie wymieszać ze sobą, posypać solą i odstawić na 1 godzinę.
2.Zalewa:
Do garnka wlać ocet, olej, dodać cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe i całość zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować.
3.Po tym czasie dodać papryki z cebulą i doprowadzić do wrzenia, gotować około 15-20 minut.
4.Do każdego umytego słoika wlać paprykę w sosie, słoiki zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut.
Komentarze