Papryka faszerowana w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Papryka faszerowana w sosie pomidorowym z mięsem mielonym, do farszu można dodać co się lubi.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 papryki
    50 dag mięsa mielonego
    2 cebule
    10 dag ryżu
    2 ząbki czosnku
    tłuszcz
    sól, pieprz
    oregano
    bazylia

    pomidory w puszce
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę opłukać, przekroić na pół wydrążyć. Ryż ugotować na pół miękko. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na tłuszczu, dodać posiekany czosnek. Do mięsa dodać ryż, cebulę, przyprawy,
  • 2. Wszystko dokładnie wymieszać. Wydrążone paprykę napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, zalać przecierem pomidorowym , dodać pastę pomidorową i cukier. Całość gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej sosu lub gdy sos zgęstnieje, dolać wody. Podawać w sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować