Papryka konserwowa w soku pomidorowym

4.46 (189 ocen)

  • 60 min

Świetne wykorzystanie własnego soku z pomidorów. Papryka do obiadu lub sałatki i na pizze. PYCHA ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 1. Zalewa;

    1 litr soku pomidorowego
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
    o,5 szklanki oliwy
    0,5 szklanki octu

    2 Do słoików;

    2 kg papryki
    1-2 ząbki czosnku
    4 ziarenka pieprzu
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.46 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Papryka konserwowa w soku pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Układamy w słoikach bardzo ciasno. do każdego słoika dodajemy czosnek pieprz ziele angielskie i liść laurowy.
  • image-0o2ewo0 2. Sok pomidorowy zagotować z cukrem solą i oliwą. Gdy się zalewa zagotuje na koniec dodajemy ocet i jeszcze raz zagotować. Gorącą zalewą zalać paprykę,zakręcić. pasteryzować około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować