Papryka z cebulą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i czyścimy z nasion, kroimy w grubszą kostkę.Cebulę dusimy chwilę na oleju, dodajemy paprykę i podlewamy odrobiną wody, solimy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i całość dusimy do miękkości papryki. Gdy papryka jest już prawie miękka dodajemy pozostałe składniki zalewy wraz z koncentratem pomidorowym i doprowadzamy do zagotowania w razie konieczności dosalamy do smaku. Przekładamy do słoików zakręcamy i zostawiamy na zakrętkach do wystygnięcia.
Porady
Wodę podczas duszenia uzupełniamy tylko w razie konieczności aby nam się nic nie przypaliło i pamiętajmy jest to dodatkowa ilość wody, nie ta z głównych składników, tą dodajemy na końcu.
Komentarze