Naleśniki z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZESIAĆ MĄKĘ, DODAĆ MLEKO, JAJKA, SÓL I 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA.
ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 30 MINUT.
PRZED SAMYM SMAŻENIEM DODAĆ DO CIASTA WODĘ, OKOŁO 1/2 SZKLANKI (CIASTO NIE MOŻE BYĆ ZA GĘSTE, BO BĘDZIE SIĘ CIĘŻKO ROZPROWADZAŁO PO PATELNI).
ROZGRZAĆ PATELNIĘ I SMAŻYĆ NA MAŁEJ ILOŚCI MASŁA LUB OLEJU ROŚLINNEGO.
UGOTOWANY I OBRANY BÓB SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY.
CZOSNEK POSIEKAĆ DROBNO, POSOLIĆ I WYMIESZAĆ Z BOBEM.
DODAĆ ŚWIEŻĄ MIĘTĘ - DOPRAWIĆ WSZYSTKO PIEPRZEM CYTRYNOWYM "PRYMAT".
POLAĆ WSZYSTKO OLIWĄ.
NA KONIEC WRZUCIĆ RUKOLĘ, ŻURAWINĘ I WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ.
NAKŁADAĆ NA NALEŚNIKI I ZWINĄĆ W STOŻEK.
Komentarze