NALEŚNIKI PSZENNO-KUKURYDZIANE Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZK

0 (0 ocen)

  • 4 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowsza alternatywa tradycyjnych naleśników.

  • 4 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 300 ml mleka 2%
    * 125g mąki kukurydzianej
    * 35 g mąki pszennej
    * 40g mąki ziemniaczanej
    * 2 jajka
    * olej kokosowy do smażenia
    * domowa konfitura z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki pszenno-kukurydziane z konfiturą z czarnej porzeczk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie mąki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy mlekoWlewać, ciągle mieszając trzepaczką, aby zapobiec powstaniu grudek. Dodajemy jajka i ponownie mieszamy. Ciasto będzie gęściejsze co jest normalne. Pozostawiamy ciasto naleśnikowe na 10 minut. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Nalewamy ciasto i poruszając patelnią rozprowadzamy je po całym dnie patelni. Ciasto smażymy na średniej mocy palnika z dwóch stron do lekkiego zarumienienia.
    W ten sam sposób smażymy resztę naleśników. Gotowe naleśniki smarujemy konfiturą i zawijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować