FRYTKI Z KURCZAKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Pożywne i w ciekawej formie danie obiadowe. Idealne dla dzieci.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • * 1 pierś z kurczaka
    * 2 łyżeczki bazylii
    * 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    * ząbek czosnku
    * 3 garstki fasolki szparagowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Frytki z kurczaka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć, a następnie pokroić w paseczki przypominające tradycyjne frytki ziemniaczane. Każdy kawałek mięsa układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Następnie posypujemy je przyprawami z obydwu stron i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp. 180 stopni. Pieczemy 15-20 minut. W międzyczasie wrzucamy fasolkę do wrzątku i gotujemy do miękkości. Następnie odsączamy na sitku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować