muszle po sycylijsku ze schabem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

makaronowe muszle to syte, pełne smaków przypraw jedzonko......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • 1 opakowanie makaron po sycylijsku z przyprawami,
    2 litry woda,
    1 łyżka masło klarowane,
    1 sztuka rozbity kotlet schabowy + do smaku pieprz mielony, sól prowansalska,
    1 sztuka pomidor duży,
    - do smaku maggi,
    - 1/2 pęczek szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Muszle po sycylijsku ze schabem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania potrawy 1. makaron jajeczny muszle, pomidory suszone na słońcu, pistacje, bazylia, rodzynki - opakowanie wsypać do zimnej wody, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować w osolonej wodzie.....

    potem odlać całą zawartość na drobne sito.....

    na maśle usmażyć kotlet schabowy posypany pieprzem, solą ........usmażony pokroić w kostkę większą i z powrotem na patelnię dodając pokrojony pomidor......

    dodać do schabu odsączony makaron, maggi do smaku i podsmażać z 5 minut mieszając
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Schab Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować