makaron po sycylijsku

4.5 (148 ocen)

To danie jest odpowiedzią na trzy zaistniałe potrzeby: po pierwsze miało być coś na szybko, po drugie- z fetą, bo zostało mi prawie pół kostki po innym daniu. A po trzecie… Po trzecie uwielbiam suszone pomidory:)

Składniki:

  • - dowolny makaron;

    - 1/2 opakowania mrożonego szpinaku;

    - 100 g sera feta;

    - kilka suszonych pomidorów z zalewy;

    - 2 ząbki czosnku;

    - łyżka oliwy;

    - natka pietruszki;

    - gałka muszkatołowa;

    - pieprz;
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po sycylijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

    Pomidory pokroić na małe kawałki, czosnek w plasterki, a fetę w kostki.

    Rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić czosnek, chwilę podsmażyć, dodać szpinak i dusić pod przykryciem, aż się rozmrozi. Posypać gałką muszkatołową i pieprzem.

    Do szpinaku dodać suszone pomidory, odcedzony makaron. Zamieszać, tak, by szpinak pokrył pomidory.

    Ułożyć na wierzchu kawałki sera feta, posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować