Mielone z indyka i kalafiora bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Mielone z kalafiorem, bezglutenowe. Zamiast bułki dodałam migdały. Mielone dzięki temu mają fajną chrupiąca panierkę i są zdrowsze. Wyszły, lekkie, delikatne klopsik które można jeść na ciepło, zimno. Zapakuje je do pracy, na piknik, jako przekąskę na lunch.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mielone:

    40 dkg filetu z indyka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    2 łyżki migdałów mielonych
    1/3 kalafiora
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki majeranku
    2 łyżki natki pietruszki posiekanej
    olej rzepakowy

    Panierka:

    4 łyżki migdałów mielonych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z indyka i kalafiora bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mielone:

    Mięso z indyka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, migdały mielone, sól, pieprz, majeranek, natkę pietruszki. Kalafiora dzielę na małe różyczki i wrzucam do gotującej wody. Po zagotowaniu zostawiam dwie minuty we wodzie. Odcedzam i przelewam zimną wodą. Kalafior dodaję do mięsa i mieszam. Formuję klopsy i obtaczam je w mielonych migdałach. Smażę na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować