kotlety mielone z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pyszne kotlety mielone z indyka, idealne na obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa z indyka najlepiej z udźca,
    1 sucha bułka kajzerka,
    1 średniej wielkości cebula,
    1 jajko,
    sól+pieprz,
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić na sitku fi 8mm, bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć zmielić. Cebulkę pokroić w kostkę przesmażyć na smalcu, wystudzić i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać przyprawy sól+pierz do smaku według uznania, wyrobić, uformowane kotlety panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec, smażyć kotlety na rumiany kolor z jednej i drugiej strony, gotowe kotlety wyjąć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
    Najlepiej smakują z ziemniakami i buraczkami ....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować