Makaron z makiem i bakaliami

  • wyświetlono: 112 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kluski z makiem, to obowiązkowa potrawa na wigilijnym stole.

P1070178
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

makaron świderki– 250g
bakalie - 150g
miód -1/2 szkl
mak mielony - 100g
mleko - 125 ml

Sposób przygotowania przepisu:

Makaron z makiem i bakaliami

  • 1. Mleko wlać do rondla, zagotować.
    Do gotującego się mleka wsypać mak, mieszając podgrzewać przez minutę.
  • 2. Następnie dodać do maku miód i bakalie mieszając na wolnym ogniu do połączenia składników.
    Makaron ugotować al dente, odcedzić, wymieszać z masą makowo-bakaliową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronmiódmakWigiliabakalieboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Śmietankowy makaron z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Dodane przez: joanna30

Śmietankowy makaron z suszonymi pomidorami...

Cudowny i aromatyczny obiad, który...

Makaron z kurczakiem i bazyliowym pesto

Dodane przez: joanna30

Makaron z kurczakiem i bazyliowym pesto

Szybki, pożywny i zdrowy obiad...

Makaron z warzywami i schabem

Dodane przez: Joanna Kryla

Makaron z warzywami i schabem

Proste ekspresowe danie z makaronem...

image-1300a9g

Dodane przez: Alex M

Makaron z brokułami i papryką

Smaczny i szybki obiad z patelni....

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym

Dodane przez: justi2401

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serkiem

Filet z kurczaka w delikatnym sosie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE