Makaron z makiem i bakaliami

  • wyświetlono: 168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kluski z makiem, to obowiązkowa potrawa na wigilijnym stole.

P1070178
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

makaron świderki– 250g
bakalie - 150g
miód -1/2 szkl
mak mielony - 100g
mleko - 125 ml

Sposób przygotowania przepisu:

Makaron z makiem i bakaliami

  • 1. Mleko wlać do rondla, zagotować.
    Do gotującego się mleka wsypać mak, mieszając podgrzewać przez minutę.
  • 2. Następnie dodać do maku miód i bakalie mieszając na wolnym ogniu do połączenia składników.
    Makaron ugotować al dente, odcedzić, wymieszać z masą makowo-bakaliową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronmiódmakWigiliabakalieboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Makaron z boczkiem i śmietaną

Dodane przez: monika016

Makaron z boczkiem i śmietaną

Makaron z boczkiem to bomba kaloryczna...

Makaron z kurczakiem i bazyliowym pesto

Dodane przez: joanna30

Makaron z kurczakiem i bazyliowym pesto

Szybki, pożywny i zdrowy obiad...

image-0v4rk6b

Dodane przez: k_marysia

Makaron z krewetkami i szpinakiem

Pikantny krewetkowy sos i makaron....

Makaron z warzywami i schabem

Dodane przez: Joanna Kryla

Makaron z warzywami i schabem

Proste ekspresowe danie z makaronem...

Makaron z cukinią jest idealnym pomysłem na piątkowy obiad, a także na ciepłą kolację. Do jego przygotowania potrzeba jedynie cukinię( świeżą lub mrożoną), parę ząbków czosnku, niewielki kawałek sera żółtego oraz ulubiony  makaron. Oprócz niewielu składni

Dodane przez: Olerek

Makaron z cukinią i czosnkiem

Makaron z cukinią jest idealnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE