Kluski z makiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne i sycące danie wigilijne na słodko pełne bakalii z makaronem, gorąco polecam to moje ulubione danie :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu kokardki
    szklanka suchego maku
    łyżka masła
    szklanka mleka
    3 łyżki płynnego miodu
    1/3 szklanki kandyzowanych owoców
    1/3 szklanki płatków migdałowych
    kilka suszonych moreli
    kilka orzechów włoskich
    2 łyżki skórki pomarańczowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kluski z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. W garnuszku zagotować mleko, wsypać mak i dodać masło. Prażyć do czasu aż cały płyn odparuje.
  • 3. Wrzucić bakalie, dodać miód i wszystko delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować