Zupa kurkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w posolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą.
2.Kurki umyć, oczyścić, osuszyć. Drobno pokroić i wrzucić na gorący olej. Dusić tak długo, aż prawie caly płyn odparuje. Cebulę posiekać i dołożyć do grzybów z łyżką masła. Podsmażyć, aż cebula się zeszkli.
3.Bulion zagotować, dodać ziele angielskie i listki laurowe. Warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Dorzucić do bulionu i gotować do miękkości. Dodać usmażone kurki z cebulą, chwilę razem podgotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4.Gotową zupę zabielić śmietaną i podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze