Kruche babeczki czekoladowo migdałowe

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruche babeczki wypełnione po brzegi masą czekoladową z dodatkiem migdałów, masa nie spływa wychodzi zwarta i kremowa na bazie pełnego mleka w proszku, jak dla nas są to najlepsze ciasteczka jakie mogą być na świecie!

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    1 kostka margaryny
    15 dag cukru pudru
    5 żółtek

    Masa czekoladowa:
    30 dag cukru kryształu
    1 szklanka wody
    1 kostka margaryny
    1,5 łyżki kakao

    Dodatkowo:
    całe migdały - po jednym migdale do babeczki
    paczka migdałów siekanych
    50 dag mleka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche babeczki czekoladowo migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką, dodać przesiany cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto i wylepić foremki babeczek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 12-15 minut.
  • 2. Wodę,cukier, kakao i margarynę zagotować. Po wystudzeniu do ciepłej polewy przesiać mleko w proszku i dokładnie wymieszać aby nie było grudek, ma być aksamitna i lekko gęsta aby nie spływała z babeczki.
  • 3. Masę przełożyć do worka cukierniczego i nadziewać babeczki do połowy włożyć po jednym migdale i ponownie nadziewać masą, posypać posiekanymi migdałami, odstawić do zastygnięcia masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jajka Migdały Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować