Kruche babeczki wypełnione po brzegi masą czekoladową z dodatkiem migdałów, masa nie spływa wychodzi zwarta i kremowa na bazie pełnego mleka w proszku, jak dla nas są to najlepsze ciasteczka jakie mogą być na świecie!
55 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Ciasto:
50 dag mąki
1 kostka margaryny
15 dag cukru pudru
5 żółtek
Masa czekoladowa:
30 dag cukru kryształu
1 szklanka wody
1 kostka margaryny
1,5 łyżki kakao
Dodatkowo:
całe migdały - po jednym migdale do babeczki
paczka migdałów siekanych
50 dag mleka w proszku
Kruche babeczki czekoladowo migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę posiekać z mąką, dodać przesiany cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto i wylepić foremki babeczek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 12-15 minut.
2.Wodę,cukier, kakao i margarynę zagotować. Po wystudzeniu do ciepłej polewy przesiać mleko w proszku i dokładnie wymieszać aby nie było grudek, ma być aksamitna i lekko gęsta aby nie spływała z babeczki.
3.Masę przełożyć do worka cukierniczego i nadziewać babeczki do połowy włożyć po jednym migdale i ponownie nadziewać masą, posypać posiekanymi migdałami, odstawić do zastygnięcia masy.
Komentarze