Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

4.42 (157 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wytrawne babeczki :)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na około 30 babeczek:
    200 g mąki
    150 g margaryny
    1 płaska łyżeczka soli
    2 łyżki zimnej wody
    farsz:
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    1 opakowanie oliwek (200 ml)
    1/2 czerwonej papryki
    1 mała czerwona cebula
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    szczypiorem
Wystaw ocenę:

4.42 (157 ocen)

Kruche babeczki z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

    Tuńczyka odcisnąć. Paprykę, oliwki i cebulę drobno pokroić i dodać do tuńczyka. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Babeczki napełniać pastą i udekorować połówkami oliwek i szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować