REKLAMA

Krem z dyni z orzechami włoskimi

wyświetlono: 66 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Dodatek orzechowego pesto jest niewątpliwie odmianą dla aksamitnej zupy krem nadając element chrupkości.

opublikowany: 16.10.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Średnia dynia (hokkaido)
    Cebula
    4 ząbki czosnku
    1 l bulionu warzywnego
    2 ziemniaki
    Łyżeczka kurkumy
    Lyzeczka papryki słodkiej
    Łyżka masła
    Sól, pieprz

    Orzechowe pesto
    3 łyżki posiekanych orzechów włoskich uprzednio podprażonych na patelni
    3 lyżki oliwy
    Kilka gałązek natki pietruszki
    1 zabek czosnku posiekany
    Odrobina skórki otartej z cytryny
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na kawałki i wraz z czosnkiem pieczemy w piekarniku do miękkości (ok.25 minut) Rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, chwilę przesmażamy, dodajemy pokrojone ziemniaki i przyprawy, dodajemy upieczoną dynię wraz czosnkiem całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości ziemniaków. W międzyczasie przygotowyjemy orzechowe pesto. Wszystkie składniki siekamy i łączymy w oliwie. Kiedy zupa jest już gotowa mieszamy z pesto (można dodać pesto wprost do talerza dekorując nim danie)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anik9 IMG_0024 (1)

Krem z cukinii z orzechami włoskimi

Orzechy świetnie się komponują ze smakiem tego kremu.

kategoria: Zupy opublikowany: 25.04.2015 | wyświetlono: 1812 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE