Kotlety z rzodkiewką i koperkiem

4.63 (8 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone w wiosennej odsłonie, z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 jajko
    1 czerstwa kajzerka
    1 pęczek rzodkiewki
    1 mała cebula
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1/2 pęczka koperku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety z rzodkiewką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Rzodkiewki oczyszczamy a następnie tarkujemy.

    Bułkę namaczamy w wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.

    Dodajemy do mięsa odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, zeszkloną cebulę ,koperek oraz rzodkiewki. Dokładnie mieszamy.

    Formujemy kotleciki i smażymy je na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować