Robi się je szybko, a smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.Nie dość, że pysznie smakują, to gdy je zjadamy, czujemy się o wiele lżej niż jedząc zwykły kotlet schabowy czy mielony.
20 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
12 plastrów cukinii dowolnej wielkości, nie grubszych niż 1 cm
250 g mięsa mielonego
ser w kostce
czosnek granulowany
3 jajka
bułka tarta do obtoczenia
sól, pieprz do smaku
Kotlety z cukinii nadziewane mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone wyrób razem z granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem .Podziel na równe części i do każdej włóż kawałek sera i uformuj w kulki.
Pomiędzy dwoma plastrami cukinii umieść jedną kulkę mięsną i ściśnij, tak aby mięso wypełniło cukinię. Posól, dopraw pieprzem, obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i powtórz tą czynność dwukrotnie, lekko dociskając plastry.
Smaż na złoty kolor na głębokim na średnim ogniu, gdyż mięso w środku kotleta musi mieć czas się ugotować. Smacznego.
Komentarze