Kotlety z cukinii nadziewane mięsem i serem

5 (35 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Robi się je szybko, a smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.Nie dość, że pysznie smakują, to gdy je zjadamy, czujemy się o wiele lżej niż jedząc zwykły kotlet schabowy czy mielony.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 plastrów cukinii dowolnej wielkości, nie grubszych niż 1 cm
    250 g mięsa mielonego
    ser w kostce
    czosnek granulowany
    3 jajka
    bułka tarta do obtoczenia
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (35 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety z cukinii nadziewane mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wyrób razem z granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem .Podziel na równe części i do każdej włóż kawałek sera i uformuj w kulki.
    Pomiędzy dwoma plastrami cukinii umieść jedną kulkę mięsną i ściśnij, tak aby mięso wypełniło cukinię. Posól, dopraw pieprzem, obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i powtórz tą czynność dwukrotnie, lekko dociskając plastry.
    Smaż na złoty kolor na głębokim na średnim ogniu, gdyż mięso w środku kotleta musi mieć czas się ugotować. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować