Kotlety z jajek z majonezem

4.67 (3 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Polecam takie kotlety szczególnie na piątkowy obiad ale nie tylko, to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych.Dodatek majonezu sprawia że kotlety bardzo delikatne, pomysł podpatrzony w internecie jednak proporcje są według mojego pomysłu.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    2 łyżki majonezu
    1 jajko surowe
    3-4 łyżki bułki tartej
    peczek posiekanego szczypiorku
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu

    Bułka tarta do obtoczenia
    Tłuszcz do smażenia- u mnie masło klarowne
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety z jajek z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać jajko, bułkę, posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz i dokładnie wymieszać na gładką masę. Formować kotleciki i układać na desce. Razem z deską wstawić do lodówki aby kotlety stężały. Następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować